Menu Close

Archyvas

Lino keliu

1„Dangus į žemę nusileido. Kas? Žydintis linas.” Tai viena gražiausių lietuviškų mįslių. Šiuolaikiniai mokiniai nebedaug žino mįslių ir mažai begirdėję apie linus – anksčiau Lietuvoje tokį populiarų ir taip naudingą augalą. Nedaug kur Lietuvoje tegalima pamatyti žydintį liną!

Tad 7 a klasės mokiniai su auklėtoja N. Mikuliene nusprendė apsilankyti Panemunėlyje (anksčiau čia veikė linų apdirbimo fabrikas), o dabar mokykloje organizuojama edukacija „Lino keliu“. Edukacinės klasės įkūrėja Audronė mokiniams papasakojo, kokį ilgą kelią „nueina“ linas, kol tampa meilia kūnui drobele. Tas kelias dažnai vadinamas „lino mūka“, nes augalui tenka iškentėti daug apdirbimo procedūrų. O ir žmonėms su linais susiję darbai nebuvo lengvi. Mokiniai ne tik klausėsi įvairių istorijų, bet ir patys turėjo galimybę išbandyti kai kuriuos linų apdorojimo darbus – šukuoti, minti, brukti, verpti ir kt. Prisiminimui kiekvienas iš linų pluošto pasigamino po angelą.

Išvyka buvo ir įdomi, ir naudinga. Mokiniai suprato, kad linai lietuvių kultūroje buvo ypatingi augalai, o ir dabar labai vertinamas drobinis rūbas, sužinojo, kad linams skirta daugybė tautosakos kūrinių, dainų, žaidimų, kad šiam augalui visada buvo priskiriamos šventos galios. Linų sėmenų aliejus kadaise vadintas skystuoju lietuvišku auksu! žiūrėti toliau

7 a klasės inf.

Velykalnyje lankėsi dosnus Kalėdų Senelis

1a2Velykalnis tapo svarbia rokiškėnų pramogų erdve. Jo bendruomenė įgyvendino seniai puoselėtą idėją surengti Kalėdų šventę. Jau pernai prieš šv. Kalėdas tam buvo parinkta ir eglė, ir tvenkinio aplinka parengta. Deja, karantinas pakoregavo planus. Tačiau šiemet idėja, bendradarbiaujant su Senamiesčio progimnazija, įgyvendinta su trenksmu.žiūrėti toliau

 

 

Prieškalėdinė gerumo akcija

gerumasPrieš Kalėdas „Veiklių mokinių klubas“ pakvietė progimnazistus dalyvauti gerumo akcijoje. Mokiniai neliko abejingi – kaip ir kasmet, atnešė maisto beglobiams gyvūnams – katytėms, šuneliams. Gyvūnams vaikai nelieka abejingi. Jei galėtų, daugelis imtų ir globoti vargšelius. Šiemet kelios klasės nusprendė paremti ir mokyklos biblioteką – padovanojo reikalingų knygų. Už tai sulaukė bibliotekos vedėjos Vidos nuoširdžių padėkų. Gera dalintis gerumu.

VMK

 

Mokytojai – edukacijos dalyviai

medusGruodžio mėnesį progimnazijoje lankėsi du broliai dvyniai bitininkai Ignas ir Vilius. Mokytojams jie papasakojo, kas juos įkvėpė ir paskatino pradėti užsiinti bitininkyste. O jie pasuko senelio pėdomis. Namuose atrado kelis bitininkystės įrankius – susidomėjo. Broliai pasakojo, kad viskas prasidėjo nuo pirmojo sugauto bičių spiečiaus, kuris vėliau apsigyveno senelio avilyje – tuomet kiekviena diena buvo kupina laukimo ir nerimo. Broliai pradėjo gaminti korių rėmelius, vėliau pradėjo kalti avilius. Vilius ir Ignas net nepastebėjo, kaip viskas išaugo nuo vos kelių avilių iki didžiulio bityno!

Mokytojai susidomęję klaudėsi įdomių pasakojimų apie bitininkystės verslą, apie kelionę į Jungtinius Arabų Emyratus atstovauti Lietuvai parodoje „EXPO 2020“ . Parodai bitės iš vaško nulipdė Lietuvos žemėlapio kontūrus!

Vaikinai teigė, kad jų bitynai dalyvauja išskirtinės kokybės programoje – broliams rūpi jų bitės, medaus kokybė, o suteiktas sertifikatas tik dar kartą įrodo, kad „Brolių medaus“ produktai yra iš tiesų aukščiausios kokybės.

Mokytojai iš vaško pasigamino kalėdinius žaisliukus, žvakes, ragavo įvairių skonių medų. Buvo labai smagu pabendrauti ir išgirsti apie paslaptingą bičių gyvenimą.

 

Laibgalių skyriaus darželinukai susitiko su Kalėdų seneliu

1 (4)Gruodžio 22d. Laibgalių darželio vaikučiai keliavo susitikti su Kalėdų Seneliu į Bajorų „Lėlių namus“. Kieme visus pasitiko Varna ir Besmegenis, kurie pakvietė vaikučius į edukacijas. Pasigaminę žaisliukus – nykštukus ir padekoravę meduolius ėjome ieškoti Kalėdų senelio. Jį radome miegantį krėsle prie židinio. Pabudęs Senelis papasakojo, kad užmigo, skaitydamas labai įdomią pasaką. Vaikai kartu su Kalėdų Seneliu šoko, dainavo, žaidė, deklamavo eilėraščius ir gavo dovanėlių. Išlydėję Senelį pas kitus vaikus, pilni įspūdžių iškeliavome namo. žiūrėti toliau

.

Tinklinio Kalėdinis turnyras

268331976_231409782474346_8609489286592030751_nKaip ir kiekvienais metais, Senamiesčio progimnazijoje vyksta tinklinio Kalėdinis turnyras. Šiais metais garbingą 3-vietą užėmė 8b klasė, 2-oje vietoje liko 7a klasė. Pirmą vietą iškovojo 8a klasės komanda. Jiems ir atiteko Kalėdinė taurė. Progimnazijos mokiniams fizinio ugdymo pamokos taip pat vyksta ir ledo arenoje. žiūrėti toliau

 

Tarpmokyklinės plaukimo varžybos

3Gruodžio 15 dieną Rokiškio baseine įvyko kalėdinės plaukimo varžybos. Jose dalyvavo mokiniai iš 5 rajono mokyklų: Pandėlio, Juodupės, Jūžintų mokyklų, Rokiškio Juozo Tūbelio ir Rokiškio Senamiesčio progimnazijų. Viso – daugiau kaip šimtas dalyvių. Vaikai jėgas išbandė plaukdami pasirinktu stiliumi savo amžiaus grupėse. Vieniems sekėsi labai gerai, kitiems – kiek sunkiau. Susumavus visus rezultatus paaiškėjo, kad mūsų mokyklos plaukikai, vadovaujami trenerio Remigijaus Beconio, iškovojo pirmąją vietą. Labai jais didžiuojamės ir linkime sėkmės naujuose startuose!

Mūsų komanda: Ugnė Einorytė 1a klasė, Eva Gilytė 2 a klasė, Liepa Matešiūnaitė 2a klasė, Milana Petronytė 2a klasė, Ditė Tunaitytė 2a klasė, Justė Kundelytė 2b klasė, Justinas Kleinys 3a klasė, Urtė Smalinskaitė 3a klasė, Miglė Motuzaitė 3b klasė, Hubertas Petkevičius 3b klasė, Kamilė Zaičenkova 4b klasė, Ugnė Šniokaitė 4b klasė, Viltė Paulauskaitė 4b klasė, Mantas Valainis 4b klasė.

Prizines vietas užėmę vaikai buvo apdovanoti medaliais. Visi dalyviai gavo diplomus ir rėmėjų dovanas – saldumynus, rašiklius. Dovanas vaikams dalino varžybose apsilankęs Kalėdų senelis. Į mokyklą komanda grįžo nešina gražia nugalėtojų taure. žiūrėti toliau

Šv. Kalėdų belaukiant

1 (1)Rokiškio Senamiesčio progimnazijoje gruodžio 7-toji buvo kitokia – pilna džiugaus klegesio ir smagių emocijų. Rytas prasidėjo senolių laiškų, parašytų mokiniams, skaitymu ir pokalbiu apie šventų Kalėdų tradicijas. Vėliau mokiniai buvo užimti socialinio emocinio ugdymo veiklomis: gamino Kalėdų dekoracijas ir puošė jomis mokyklos erdves, kepė pyragus ir su mokytojais kalbėjosi, kaip būti dovana kitiems, t.y. nudžiuginti savo artimą ne tik miela smulkmena, bet ir dėmesiu, geru žodžiu, nesavanaudiška pagalba. Aptarę, kad nuoširdumas yra vertingiausia dovana, progimnazistai kūrė iš širdies gelmių kylančius linkėjimus vienišam senoliui, galvojo, kokius sveikinimo žodžius skirs šeimos nariams, draugams, kitiems artimiesiems.

Didžiąją dienos dalį mokiniai praleido puošdami mokyklos erdves: kalėdinėse dirbtuvėse kūrė vainikus, angelų figūromis dekoravo koridorių langus, puošė eglutes, gamino Kalėdų namelius. Veiklas progimnazijos mokiniai ir mokytojai užbaigė prie stalo ragaudami pačių keptus Advento ir Kalėdų saldumynus.

Netradicinio ugdymo diena užbūrė džiugiu švenčių laukimu ir tikėjimu, kad gerumo angelai, žvelgiantys pro išpuoštus langus, bus dosnūs. žiūrėti toliau

 

Rokiškio Senamiesčio progimnazija – tarptautinio projekto dalyvė

kahoot (1)Rokiškio Senamiesčio progimnazija įsitraukė į tarptautinį virtualų eTwinning projektą „The Canterbury Tales“, kuriame dalyvauja 9 šalys: Turkija, Italija, Jordanija, Danija, Šiaurės Makedonija, Ispanija, Lenkija, Čekija ir Lietuva. Čia Lietuvą atstovauja keturi mūsų mokyklos mokiniai: Kamilė Stalauskaitė, Liepa Ulevičiūtė, Karolis Kulikovskij ir Šarūnas Vitonis.

Pirmajame projekto susitikime dalyvavo visų šalių mokytojai ir daugiau nei 80 mokinių. Žinoma, visi bendravo anglų kalba. Taigi labai įdomu buvo pamatyti ir išgirsti, ką ir kaip kalba kitų šalių mokytojai ir mokiniai. Rokiškio Senamiesčio progimnazijos komandą pristatė Šarūnas. Malonia staigmena tapo Karolio sėkmė. Jis projekto šalių pažinimo kahoot viktorinoje užėmė 2 vietą! Džiaugiamės ir didžiuojamės mūsų mokiniais!

Daiva Malcienė

Lapkričio 29-ta Draugo diena

262049597_994073854482218_5076265542026165465_nProgimnazijos „Veiklių mokinių klubas“ tradiciškai kvietė visus paminėti Daugo dieną. Šiais laikais yra itin daug žmonių, nerandančių artimo žmogaus. Gal dėl to, kad dažnai paminamos tikrosios vertybės – nuoširdumas, atsidavimas, gebėjimas pasiaukoti. „Veiklieji“ mokykloje sentencijomis priminė, kas yra tikrasis bičiulis. Ant klasių kabinetų atsirado užrašai, raginantys „draugus rinktis atsargiai, o juos išbandžius grandinėm prirakinti prie širdies“, teigiantys, kad „tikras draugas ateina, kai visas pasaulis palieka“, perspėjantys, kad „draugystė, kuri pasibaigė, niekuomet iš tikro ir nebuvo prasidėjusi“ ir kt. A. de Sent Egziuperi pasakoje „Mažasis princas“ rašė, kad draugus reikia prisijaukinti. VMK pakvietė klases prisijungti prie tarptautinės vaikų iniciatyvos ir sušokti draugystės šokį. Kaip tai sekėsi, mokiniai nufilmavo.

.

VMK inf

 

Rokiškio Senamiesčio progimnazijos pradinukų šokis “Matau tave 2021

Pagerbtos partizanų, rezistentų kapavietės

prie tekstoVeiklių mokinių klubo atstovai, mokytojos N.Mikulienė ir A.Juškevičienė prieš Vėlines aplankė Rokiškio partizanų, rezistentų kapavietes. Prie paminklų buvo uždegtos atminimo žvakutės. Kai kurie mokiniai šiose istorinėse vietose lankėsi pirmą kartą. Tai buvo ir istorijos pamoka – pažintis su tragiškais krašto įvykiais.

Pirmiausia aplankytas paminklas Šileikių kaime Juodalungės pamiškėje. Miške ir durpyne 1944 – 1953 metais žuvo ar buvo nukankinti sovietinių represinių struktūrų bei miške užkasti partizanai, rezistentai, civiliai gyventojai.

Kitas objektas – Koplytstulpis „Kančia“ buvusioje Rokiškio oro ouosto teritorijoje. Jis skirtas šioje teritorijoje užkastų Rokiškio apskrities NKVD skyriaus kalėjime nužudytų Rokiškio apskrities partizanų, rezistentų, civilių gyventojų atminimui. Į buvusius aerodromo apkasus pokario metais buvo vežami ir slapčia metami nužudytų laisvės kovotojų kūnai. Liudininkų pasakojimais, kuomet buvo statomas aerodromo pastatas, buvo iškasta nemažai kaulų. Koplytstulpis atidengtas 1994 m. (autorius – tautodailininkas V. Petrauskas).

Pagerbti savanorių palaikai prie Rokiškio psichiatrijos ligoninės teritorijos. Paminklas skirtas buvusiose žvyrduobėse užkastų Rokiškio apylinkėse žuvusių ir Rokiškio mieste nukankintų partizanų, rezistentų bei civilių gyventojų atminimui.

Aplankytas mieste Vytauto gatvėje pastatytas paminklas sovietų aukoms atminti (autorius R.Antinis jaunesnysis). Aukas čia mena ir užrašai ant daugybės gulinčių akmenų.

Žvakutės uždegtos ir Rokiškio miesto senosiose kapinėse, kur didžiuliame kape atgulė Lietuvos kariai. žiūrėti toliau

VMK inf.

Vėlinių išvakarėse – pilietinė Senamiesčio progimnazijos iniciatyva

250113773_527999548591097_4792763123927129491_nArtėjant Vėlinėms – rimties ir susikaupimo metui – Rokiškio Senamiesčio progimnazijos 8b klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Ž. Semaškiene vykdė pilietinę iniciatyvą – lankė 1941 metų birželio 23-osios sukilimo dalyvių amžinojo poilsio vietas.

Juodonių kaimo kapinėse mokiniai sutvarkė sukilėlių Juozo Jurgelionio ir Kazio Bražiūno kapą, padėjo gėlių, uždegė Vėlinių žvakeles. Pagerbę žuvusiųjų atminimą tylos minute, aštuntokai prisiminė 1941-ųjų metų įvykius, kuomet birželio 22 d. prasidėjus karui, organizuoto pogrindžio nariai, buvę parengtyje, perėjo prie atviros ginkluotos kovos prieš sovietų režimą. Prie kapo buvo perskaitytas nepriklausomybės atkūrimo deklaracijos tekstas, 1941 metais išspausdintas pirmajame sukilėlių laikraščio ,,Į laisvę‘‘ numeryje. Nors sukilėliams ir nepavyko įtvirtinti nepriklausomybės, tačiau sukilimo metu buvo suformuota Laikinoji Vyriausybė ir per radiją paskelbta, kad atkuriama laisva ir nepriklausoma Lietuvos valstybė.

Mūsų rajono teritorijoje veikė ne vienas Birželio 23-osios sukilėlių būrys, dalyvavęs vieninteliame suorganizuotame ir sėkmingai įvykusiame sukilime sovietų okupuotose valstybėse, kuriuo bandyta atkurti nepriklausomą Lietuvą. Iš viso šalyje būta apie 400 partizanų sukilėlių būrių, turėjusių apie 20 tūkstančius narių.

Pilietinės iniciatyvos dalyviai aplankė ir Kamajų kapines, kuriose, anot 1941 metų istorinių įvykių liudininkų, vyko Birželio 23-osios sukilėlių ir bolševikų susirėmimas. Šiose kapinėse žuvę nuo bolševikų yra palaidoti partizanai Mieliūnai (trys broliai) ir Pročkys.

Senamiesčio progimnazijos mokinių pilietinė iniciatyva – aplankyti mūsų rajono vietas, susijusias su Birželio 23-osios sukilimo, kurio 80-metis šįmet paminėtas, įvykiais, bus tęsiama.

Ž. Semaškienė

248587435_897414547823282_8901495189417230257_nSpalio 25 d. vyko rajoninė viktorina „Aš labai myliu Lietuvą…“, skirta Lietuvos Konstitucijos dienai paminėti. Viktoriną jau galima vadinti tradicine, nes vyksta ji šeštus metus iš eilės. Ją organizavo ir nuotoliniu būdu vedė Senamiesčio progimnazijos pradinių klasių mokytojos Edita Rudėnienė, Rima Jakubkienė ir Rasa Kvedarienė. Viktorinos dalyviai – trečių klasių mokiniai. Smagu, kad dalyvauti ir savo žinias parodyti bei pagilinti panoro net 6 rajono mokyklų – Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos, Rokiškio Senamiesčio progimnazijos, Rokiškio mokyklos – darželio „Ąžuoliukas“, Rokiškio rajono Pandėlio gimnazijos, Rokiškio rajono Juodupės gimnazijos ir Rokiškio mokyklos – darželio „Ąžuoliukas“ Kavoliškio skyriaus komandos. Užduotys buvo įvairios, bet visos susijusios su svarbiomis Lietuvai datomis, žymiais žmonėmis, istoriniais objektais, Lietuvos ir rajono istorija. Visos komandos parodė didelį išradingumą, pateikdamos savo varžovams iš anksto paruoštus klausimus. Trečiokams teko pagalvoti, koks kalnas aukščiausias Lietuvoje, ką senais laikais gamino Kavoliškyje įsikūręs fabrikas, kokią temą vaikai pasiūlytų mokykloje rengiamam referendumui, kokie geografiniai objektai primena Lietuvos žemėlapio kontūrus, kokio istorinio objekto sumažintas maketas stovi Pandėlyje, kokioje knygoje yra surašytos vaikų teisės ir pareigos. Viktorinos dalyviai dėkojo už puikiai praleistą laiką.

Pagerbti Mokytojai profesinės šventės proga

fotoProgimnazijos VMK kaip ir kasmet organizavo Mokytojų pagerbimą jų profesinės šventės proga. Jau ryte atėję mokytojai galėjo perskaityti jiems skirtą sveikinimą ant mokyklos durų. Mokytojų kambaryje jų laukė puošnus stalas su saldumynais ir vaisiais. Stalas buvo stilingai dekoruotas mokinių padarytomis gėlytėmis – ačiū už pagalbą technologijų mokytojai Virginijai Antanavičienei. Klasės valandėlių metu mokytojai buvo pakviesti į kabinetus – jiems skirtas „Sveikinimų koncertas“. Jame, kaip tikroje „Sveikinimų koncerto“ laidoje, skambėjo mokytojams skirti posmai ir dainos. Smagu buvo ne tik mokytojams, bet ir mokiniams – visi kartu galėjo dainuoti ir šokti.

 

Turime naują VMK prezidentę

FotoPrieTekstoRugsėjo pabaigoje po aktyvios agitacinės kovos išrinkta nauja VMK, o kartu ir mokyklos, prezidentė. Ja tapo 8 a klasės mokinė Viltė Bružaitė. Balsavimas vyko labai aktyviai. Kadangi dėl pandemijos privaloma riboti mokinių srautus, tai balsavimui buvo sudarytas grafikas. Per atskiras pertraukas skirtingų klasių mokiniai rinkosi atiduoti savo balsų. Buvo sudaryta ir balsų skaičiavimo komisija, kuri ir paskelbė nugalėtoją.

Prezidentė buvo iškilmingai įnauguruota. Ji mokinių ir mokytojų akivaizdoje perskaitė priesaiką. Sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorė Saulė Kazinavičienė bei įteikė prezidentės regalijas. Naujajai prezidentei palinkėta suburti kūrybingą ir aktyvią komandą. žiūrėti toliau

 

 

Europos judumo savaitė 2021

FotoPrie TekstoSportas + gamtos grožis = sveikata ir gera nuotaika

Kasmet Europoje skelbiama judumo savaitė. Mūsų mokyklos mokiniai taip pat įsijungia į renginius, skirtus judumo savaitei. VMK paragino progimnazijos mokinius tą savaitę klasės valandėlių metu organizuoti pasivaikščiojimą po gamtą, miestą. O štai 7 a ir 8 a klasės nusprendė rimčiau pajudėti – važiuoti dviračiais. Kadangi rugsėjo pabaigoje Lietuvos gamta stebina spalvų grožiu, tai mokiniams pavyko ne tik pasportuoti, bet ir pasigrožėti nepaprastais Anykščių apylinkių vaizdais. Mokiniai džiaugėsi, kad oras nesutrukdė kelionės tikslo. Nuotaika buvo puiki, įspūdžiai nenusakomi. Gal pasigrožėję Anykčių apylinkėmis per literatūros pamokas skaitydami geriau suprasime ir A. Baranausko poemos žavesį? žiūrėti toliau

Rokiškio Senamiesčio progimnazijos pradinių klasių mokytojų muzikinis sveikinimas kolegoms profesinės šventės proga

 

Renkame VMK prezidentą

foto (3)Buvusi VMK prezidentė Radvilė jau gimnazistė, todėl šį rugsėjį skelbiami naujo prezidento rinkimai. Savo kandidatūras iškėlė septintokė Luknė Gabrielė Galvydytė ir aštuntokė Viltė Bružaitė. Šią savaitę jos pristato savo rinkiminę programą, o kitą savaitę vyks rinkimai. Kviečiame savo balsus atiduoti už geriausią! Dėl pandemijos privaloma laikytis nustatytos tvarkos, todėl balsavimas mokyklos bibliotekoje pirmadienį vyks pagal nustatytą grafiką atskiroms klasėms. Tikimės aktyvaus mokinių dalyvavimo. Atlikite savo pilietinę pareigą.

VMK

 

VMK ataskaita RRMT rudens konferencijoje

foto (2)Kasmet rugsėjo mėnesį RRMT organizuoja ataskaitinę konferenciją. Kadangi buvusi VMK prezidentė Radvilė šiemet jau gimnazistė, mūsų veiklą konferencijoje pristatė aštuntokės Kamilė ir Viltė. Pranešime pasidžiaugta, kad nors beveik visus metus vyko nuotolinis darbas, klubo veikla nenutrūko. Dalyvauta respublikinėse akcijose, mokykloje nuotoliniu būdu organizuota, inicijuota įvairi veikla.

Išklausėme ir kitų mokyklų mokinių savivaldų atstovų pranešimus, pasisėmėme patirties, pabendravome. Konferencijos metu išrinkta nauja RRMT prezidentė. Ja tapo Rugilė Balčiūnaitė.

VMK inf.

 

Rugsėjo pirmosios šventė

241049147_890058995228091_3300794594679549183_nPo lietingų ir šaltokų rugpjūčio dienų Rugsėjo 1 – oji (kaip užsakyta) išaušo graži – saulėta ir nešalta. Tad Senamiesčio 5-8 klasių mokiniai, jų tėveliai, mokytojai galėjo švęsti Mokslo ir žinių dieną mokyklos kiemelyje. Susirinkusių veiduose švietė šypsenos, norėjosi bendrauti su draugais, todėl šurmulys vis netilo. Susirinkusius sveikino mokyklos direktorė Saulė Kazinavičienė, Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Andrius Burnickas. Direktorės pavaduotoja Bernadeta Tubelienė įteikė padėkos raštus mokiniams už puikų mokymąsi ir gerą pamokų lankomumą. Mergaičių ansamblis „Saulės deimančiukai“ (vadovė Raimonda Kolyčienė) dainomis palaikė gerą nuotaiką, modernų savos kūrybos šokį publikai dovanojo aštuntokė Viltė. Po to mokiniai ir jų auklėtojai sugužėjo į klases – ten vyko šventinė pamoka. žiūrėti toliau

VMK inf.

Mokytojų kvalifikacijos tobulinimo kursai Maltoje

my_photo_collage-62Sušvelnėjus pandeminei situacijai ir atsiradus galimybei tęsti Erasmus+ tarptautinį projektą ,,Mokinių motyvaciją skatinantys metodai, integruojant anglų kalbos ir kitų dalykų mokymą” Rokiškio Senamiesčio progimnazijos šešių mokytojų komanda rugpjūčio 16-20 d. dalyvavo mokymo kursuose ,,Kalbų dėstymas – pasiruošimas dalyko turinio ir kalbos integravimui” Maltoje. Mūsų mokytojos Asta Milaknienė, Valerija Misiūnienė, Elena Jakimova, Edita Rudėnienė, Žydrūnė Jasinevičiūtė ir Daiva Malcienė mokėsi kartu su kitais mokytojais iš Latvijos, Estijos, Slovėnijos ir Ispanijos, o jų dėstytojas buvo visame pasaulyje kursus mokytojams vedantis britas Alan Marsh. Visas mokymas vyko anglų kalba.

Mokytojos susipažino su kalbų mokymo metodika ir su kalbų bei kitų dalykų integravimo galimybėmis. Dėstytojas pristatė daug praktiškų mokymo būdų, kuriuos mūsų mokytojos išbandė pačios. Praktiškas mokymo medžiagos pateikimas buvo žaismingas, patrauklus, tinkantis įvairaus amžiaus mokiniams ir tikrai efektyvus. Artimiausiu metu projekte dalyvavusios mokytojos mokymuose įgytą patirtį įgyvendins pamokose su savo mokiniais.

Smagu, kad organizatoriai neapsiribojo mokymais, bet ir pasiūlė dalyviams įvairią kultūrinę programą, kurios metu mokytojai galėjo tobulinti anglų kalbos įgūdžius natūralioje aplinkoje. Projekto dalyviai aplankė žymias Maltos vietas, ragavo nacionalinius šalies patiekalus.

Kursų pabaigoje tarptautinės mokytojų komandos varžėsi viktorinoje, kurios metu pasitikrino per savaitę mokymų metu įgytas žinias. Visiems dalyviams buvo įteikti Erasmus+ sertifikatai. Esame dėkingi Europos Sąjungos Erasmus+ projektų suteiktomis galimybėms tobulėti švietimo srityje.

Dėl mišraus ugdymo organizavimo Senamiesčio progimnazijoje pagal pagrindinio ugdymo programą. žiūrėti toliau

Senamiesčio progimnazijoje – Skuodo pedagogų vizitas

sveciai (1)Malonu, kad laisvėjant karantino ribojimams pamažu grįžtame prie mokslo metų pabaigai įprastų veiklų: keliaujame, susitinkame su kolegomis, dalijamės patirtimi. Prieš pora dienų padiskutuoti apie formalųjį ugdymą, projektinę ir neformaliojo ugdymo veiklas, susipažinti su ugdymo  individualizavimo praktinėmis galimybėmis į Rokiškio Senamiesčio progimnaziją atvyko būrys Skuodo rajono Barstyčių pagrindinės mokyklos pedagogų.

Svečiams mokyklos veiklą pristatė direktorė Saulė Kazinavičienė. Ji papasakojo apie mokykloje vykdomus projektus, kuriamą dinamišką ir funkcionalią ugdymosi aplinką, pasidžiaugė progimnazijos mokinių laimėjimais, pasidalino įžvalgomis, kaip užtikrinti maksimalų mokinių užimtumą ir saugias darbo bei mokymosi sąlygas. Direktorė akcentavo, jog išlaikyti mokyklos patrauklumą ypatingai padeda mokinių tėvai, kurie yra aktyvūs kultūrinių, sportinių veiklų sumanytojai ir dalyviai.

Pavaduotoja ugdymui Bernadeta Tubelienė kalbėdama apie progimnazijos išskirtinumą pabrėžė emocinį mikroklimatą: rūpestis vienų kitais ir pagarba grįsti progimnazijos bendruomenės santykiai ugdo sąžiningumą, meilę darbui, sau ir aplinkiniams. Pristatydama mokinių ugdymo praktiką progimnazijoje, pavaduotoja supažindino svečius su ypatingai gausia projektine veikla, kuri ugdo mokinių savarankiškumą ir pasitikėjimą savimi.

Apie Rokiškio Senamiesčio progimnazijos įsitraukimą į projektą ,, Bendrojo ugdymo turinio ir organizavimo modelių sukūrimas ir išbandymas bendrajame ugdyme’’ skuodiškiams papasakojo metodinės tarybos pirmininkė Žėrutė Semaškienė. Projekto metu visų dalykų pamokose mokiniai buvo mokyti skaitymo strategijų, kurios padeda ugdytis kritinio-loginio mąstymo įgūdžius. Nauda akivaizdi: daugiau kaip trečdalis projekte dalyvavusių mokinių pagerino savo ugdymosi rezultatą. Pakankamai detaliai susipažinę su projekto eiga, skuodiškiai nusiteikė ateinančiais mokslo metais skaitymo strategijų mokyti ir Barstyčių pagrindinės mokyklos mokinius.

Pristatydami savo mokyklą, Skuodo r. pedagogai pasakojo apie etninės kultūros ugdymo galimybes ir pakvietė atvykti į Barstyčių miestelį, kuriam 2021 metais suteiktas Lietuvos mažosios kultūros sostinės statusas.

Ž. Semaškienė

 

Vertimų ir iliustracijų projektas „Tavo žvilgsnis“

Dar vasario mėnesį Rokiškio Senamiesčio progimnaSimona Samuilovaitė (1). diplomaszijos mokiniai dalyvavo respublikiniame Vertimų ir iliustracijų projekte „Tavo žvilgsnis“. Mokiniai vertė į lietuvių kalbą tekstus iš anglų ir rusų kalbų. Vertinant darbus dėmesys buvo kreipiamas į kūrybinį vertėjo požiūrį perteikiant mintis gimtąja kalba, kūrinio nuotaikos atitikimą, gramatines ir kalbos klaidas, kaip iliustracijos atspindi tekstų turinį. Taigi, reikėjo pademonstruoti ne tik užsienio kalbų, bet ir gimtosios kalbos žinias bei gebėjimus.

Pagaliau sulaukėme rezultatų: net penki mūsų mokyklos mokiniai tapo konkurso „Tavo žvilgsnis“ nugalėtojais – diplomantais:

Kamilė Stalauskaitė, 5 kl. (vertimas iš anglų kalbos, mokytoja D. Malcienė)

Rugilė Kriukelytė, 5a kl. (vertimas iš anglų kalbos, mokytoja E. Jakimova)

Giedrius Prascienius, 6a kl. (teksto iliustracija, mokytoja E. Jakimova)

Šarūnas Baltrūnas, 8a kl. (vertimas iš rusų kalbos, mokytoja V. Misiūnienė)

Benas Baltrūnas, 8 a kl. (vertimas iš anglų kalbos, mokytoja D. Malcienė)

Gegužės mėnesį vyko XXI moksleivių meninės saviraiškos konkursas „Mano Aleksandras Puškinas“, kuriame dalyvavo 6b klasės mokinė Simona Samuilovaitė (mokytoja V. Misiūnienė). Mokinė apdovanota dalyvio diplomu. Simona vertė A. Puškino eilėraštį į lietuvių kalbą.

Sveikiname nugalėtojus!

Kalbų metodinė grupė

XX-asis Nacionalinis mokinių Česlovo Kudabos geografijos konkursas

foto1Š. m. kovo 27-ą dieną vyko XX-asis Nacionalinis mokinių Č. Kudabos konkursas, kuriame dalyvavo trys mūsų mokyklos mokiniai. Tai Deina Kišūnaitė, Karolis Kulikovskij bei Saulė Kairytė. Deina, surinkusi 148,25 taškus (viso 166 taškai) tarp 191 dalyvio užėmė 9-ą vietą, o Karolis Kulikovskij surinko 98,25 taškų (viso 114 taškų) tarp 176 dalyvių užėmė 10-ą vietą. Saulė į dešimtuką nepateko, bet pasirodė irgi gerai. Tai puikus mūsų mokyklos mokinių pasirodymas viename iš svarbiausių respublikinių geografijos konkursų. Sėkmės dalyvaujant įvairiuose konkursuose, olimpiadose bei populiarinant geografiją.

 

Europos diena

Europos dienaGegužės 9 d. švenčiama Europos diena. Šios šventės metu Europos valstybėse organizuojami įvairūs renginiai, siekiant paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms ir kultūrai. Rokiškio Senamiesčio progimnazija taip pat paminėjo šią dieną.

Mūsų mokyklos antrosios užsienio kalbos mokytojos Asta Milaknienė (vokiečių k.), Valerija Misiūnienė ir Nijolė Matiukienė (rusų k.) 5- ų klasių mokiniams pristatė antrąją užsienio kalbą. Mokytoja Asta pristatė vokiečių kalbos žinių naudą ateities darbe, kelionėse po šalis, kur kalbama vokiškai, kad vokiečių kalba panaši į anglų kalbą. Mokytoja Valerija papasakojo apie rusų kalbos reikšmę pasaulyje: viena iš labiausiai vartojamų kalbų, kad unikali abėcėlė. Mokiniai žiūrėjo animacinių filmų „Na, palauk!“, „Maša ir lokys“ ištraukas. Mokytoja Nijolė papasakojo apie kalbų metodinės grupės organizuojamus renginius: raiškiojo skaitymo konkursą, dailyraščio konkursą, vertimų konkursą „Tavo žvilgsnis“, kalbos olimpiadas ir „Eurovizijos“ konkursą bei kitus renginius.

Per anglų kalbos pamokas 5-6 klasių mokiniai piešė piešinius, kuriuose pavaizdavo pasirinktas Europos šalis. Savo piešiniuose mokiniai pristatė pasirinktų Europos šalių vėliavas, nacionalinį maistą, žymius pastatus ir vietas, simbolius anglų kalba.

APLINKOSAUGINIS KONKURSAS „Žalioji Odisėja. Jaunučiai ‘21“

ŽO„Žalioji odisėja. Jaunučiai ‘21“ – tai didžiausios licencijuotos pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ ir aplinkosauginiu švietimu besirūpinančios iniciatyvos „Kita forma“ organizuojamo konkurso “Žaliosios olimpiados odisėja“ sudėtinė dalis aplinkos apsaugos tematika, skirta 6-7 klasių moksleiviams visoje Lietuvoje.

Šiame konkurse dalyvavo ir mūsų mokyklos komanda „Senamiestis”, kurią sudarė 6-7 klasių mokiniai. Tai Karolis Kulikovskij, Šarūnas Vitonis, Matas Jasinevičius, Smiltė Dainytė, Matas Žukauskas, Viktorija Markovaitė. Konkurse dalyvavo 140 komandų iš visos Lietuvos, tarp kurių mūsų mokiniai surinko 19 taškų, tik 6 atsilikdami nuo pirmaujančių komandų. Mokiniai puikiai atsakė į svarbius klausimus iš aplinkosaugos. Konkursas vyko nuotoliniu būdu, komandos nariai negalėjo vienas kito matyti, todėl ieškant teisingų sprendimų reikėjo bendrauti telefonu. Ir su šiuo iššūkiu, vadovaujant kapitonui Karoliui Kulikovskij, komanda puikiai susitvarkė. Šaunuoliai.

„Žinau. Moku. Galiu.“ Spalvos (mokytojai)

foto_spalvos

2021 m. balandžio 29 d. vyko žaidimo „Žinau. Moku. Galiu.“ IV etapas, skirtas mokytojams. Kartu tai buvo paskutinis šio sezono mokytojų turnyro etapas. Žaidimo tema – „Spalvos“. Žaidimo metu dalyviai gynė savo spalvas, nes ir pasipuošę buvo komandų spalvomis – „Geltona“, „Žalia“ ir „Raudona“.

Nuo pat pirmojo turo užvirė atkakli kova. Komandos turėjo parodyti savo žinias, ką žino apie spalvų pasaulį, prisiminti „spalvotas“ upes ir jūras, „įvairiaspalvius“ muzikos ir literatūros kūrinius, atpažinti garsių sportininkų ginamas komandų spalvas… Vienoje iš rungčių reikėjo prisiminti žinomus filmus, kurių pavadinime yra minima spalva. Žaidimą paįvairino spalvingos žodžių grandinėlės, kurias dalyviai šauniai išsprendė.

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad šį etapą laimėjo ir viso sezono nugalėtoja tapo „Raudonųjų“ komanda! Antri šiame žaidime ir bendroje įskaitoje liko „Geltonieji“, trečia – „Žaliųjų“ komanda. Sveikiname čempionus ir visas komandas dalyves už gražią, atkaklią kovą ir gerą nuotaiką, kuri lydėjo viso sezono metu!

„Žinau. Moku. Galiu.“ (Vanduo)

foto_04.23 (1)2020 m. lapkritį startavęs trečiasis „Žinau. Moku. Galiu.“ sezonas pasiekė finišo tiesiąją. 2021 m. balandžio 23 d. įvyko paskutinis šeštasis šio sezono žaidimas, kuriame turėjo paaiškėti naujasis čempionas, kadangi pirmųjų dviejų sezonų nugalėtoja komanda „Tetos su prielipa“ žaidimuose jau nebedalyvauja, nes tapo gimnazistais.

Šio žaidimo tema – „Vanduo“. Komandos turėjo parodyti savo žinias ne tik apie jūras ir vandenynus, upes ir ežerus, bet turėjo prisiminti vandens dievybes, „vandeningas“ knygas, muzikos kūrinius ir filmus, vandens sporto šakų atstovus… Kova buvo atkakli, nugalėtoją nuo trečios vietos skyrė vos keli taškeliai. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad šį žaidimo etapą laimėjo septintokai „Nenormalūs“ už nugaros palikę aštuntokus „Moksliukus“, šeštokus „Išminčius“ ir penktokus „Batonėlius“.

Nors šiame žaidimo etape liko antra, tačiau sezono čempione tapo aštuntokų komanda „Moksliukai“ iš viso surinkę 199 taškus! Jiems atiteko pagrindinis žaidimo prizas-Pelėdos statulėlė. Antri liko septintokai „Nenormalūs“ (184 taškai), treti-penktokai „Batonėliai“ (149 taškai), ketvirti-šeštokai „Išminčiai“ (131 taškas).

Sveikiname naujuosius čempionus ir komandas, kurios visiems padovanojo ne tik atkaklią, įspūdingą kovą, bet ir gerą nuotaiką bei šauniai praleistą laiką!!!

Nors 2020-2021 m. m. moksleivių sezonas baigėsi, tačiau komandų atstovai gegužės mėnesį dalyvaus baigiamajame šių mokslo metų žaidime, kur gins progimnazijos mokinių garbę, varžydamiesi su mokytojų ir tėvelių komandomis.

Jūrininko profesija

LAJMLietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) šiandien pakvietė moksleivius į atvirų durų dieną. Joje dalyvavo ir mūsų mokyklos septintokai.

Virtualiame susitikime moksleiviai susitiko su Jūrinių studijų atstovais, kurie papasakojo apie išskirtines galimybes tapti jūrininkais ir jūrų transporto sektoriaus profesionalais, kurių paklausa darbo rinkoje nuolat didėja. Moksleiviai buvo supažindinti su LAJM vykdomomis studijų programomis, stojimo proceso eiga, apsilankė moderniose auditorijose ir laboratorijose, treniruokliuose ir mokomuosiuose laivuose, kuriuose organizuojamos studijos. Savo patirtimi apie studijas, kad jūrininko profesija niekada nebus nuobodi, kad jūrininko kelias pilnas netikėtumų ir išbandymų, išsiskyrimų ir sugrįžimų, romantikos ir atradimų, pasidalino LAJM studentai ir LAJM absolventai.

 

Mes džiaugiamės 2021m.5-7kl. rajoninės biologijos olimpiados laimėjimais:

5b kl. Miglė Šivickaitė I vieta

5a kl. Rugilė Kriukelytė II vieta

6b kl. Vėjūnė Varnaitė II vieta

7b kl. Smiltė Dainytė I vieta

Biologijos mokytoja Jolanta Redeckaitė

Kitokia IT pamoka. Programuotojo specialybė

foto (1)Šiuolaikinio pasaulio negalima įsivaizduoti be informacinių technologijų. Kas sieja „Instagram“, palydovus ir žadintuvą? Kodėl programavimas yra vadinamas ateities profesija? Šiuo metu itin greit populiarėja platforma „Angis.net“ – kam ji skirta? Noriu studijuoti IT – nuo ko pradėti?

Visus atsakymus į šiuos klausimus išgirdo 7-okai, dalyvaudami Angis.net kūrėjų – Visma Lietuva organizuotoje pamokoje. Prisijunk ir tu prie „Angis.net“ platformos ir programuok linksmai.

Jeigu negirdėjai, įsijunk transliaciją Youtube kanale: https://youtu.be/9jqaptS3ums

 

„Žinau. Moku. Galiu.“ Spalvos

SpalvosNors jau prasidėjo kalendorinis pavasaris, tačiau pažvelgus už lango, atrodo, kad tęsiasi žiema. Gamta dar tik bunda, aplink pilka, niūroka, trūksta spalvų… Tą spalvų trūkumą gali kompensuoti žaidimas „Žinau. Moku. Galiu.“!!! 2021 m. kovo 19 d. įvyko šio žaidimo V-asis etapas, kurio tema – „Spalvos“.

Komandų laukė išties „spalvingos“ užduotys: teko atsakyti į daug klausimų iš muzikos, literatūros, geografijos, istorijos, biologijos, sporto sričių (spalvos visur mus lydi), žiūrint į nuotraukas, atpažinti įvairius statinius, gyvūnus, atlikėjus, politikus ir jų atstovaujamas partijas, kurių pavadinimas neatsiejamas nuo spalvos, įveikti nelengvą žodžių grandinėlę ir dėlionės rungtyje kuo greičiau iš smulkių gabaliukų sudėti spalvotą paveikslėlį – gaidelį auksaskiauterėlį.

Nors užduotys buvo nelengvos, tačiau komandos jas įveikė puikiai. Kova buvo išties atkakli ir permaininga. Tą parodo ir galutinis rezultatas. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad aštuntokų komanda „Moksliukai“ ir septintokai „Nenormalūs“ pasidalijo 1-2 vietas surinkdami po lygiai taškų, vos trimis taškeliais nuo jų atsiliko šeštokai „Išminčiai“, palikdami už savęs penktokus „Batonėlius“. Bendroje įskaitoje turnyrinė rikiuotė nepasikeitė-lyderės poziciją išlaikė „Moksliukų“ komanda, antri – „Nenormalūs“, treti – „Batonėliai“, ketvirti kol kas lieka „Išminčiai“.

Žaidimas baigėsi, bet pralaimėjusiųjų nebuvo. Svarbiausia – graži kova, gera nuotaika ir… daugiau spalvų gyvenime! Kitas žaidimo etapas, kurio tema – „Vanduo“, įvyks balandžio mėnesį..

Viktorina, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai

kovo 11Artėjant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, 2021 m. kovo 10-11 dienomis Senamiesčio progimnazijos 5-8 klasėse per istorijos ir geografijos pamokas vyko viktorina „Ką aš žinau apie 1990 m. kovo 11-ąją?“. Mokiniams buvo pateikta 10 klausimų, į kuriuos atsakius, jie prisiminė kuo ši data svarbi Lietuvos istorijai, kas priėmė Nepriklausomybės atkūrimo aktą, tikslų laiką, kada paskelbta Nepriklausomybė, kiek deputatų balsavo už, net kokia raide prasidedančia pavarde akto signatarų buvo daugiausia…

Nugalėtojų laukė prizai-pažymiai ir kaupiamieji balai.

 

 

 

„Žinau. Moku. Galiu.“ (mokytojai)

Kiskiai2021 m. kovo 10 d. Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse vyko žaidimas „Žinau. Moku. Galiu.“, kuriame varžėsi Senamiesčio progimnazijos mokytojai. Tai buvo jau trečiasis šio sezono žaidimas, kurio tema „Rokiškio kraštas“. Prie kompiuterių ekranų dalyvius pasitiko žaidimo vedėjai medžiotojas Rokas ir Kiškis. Komandos turėjo parodyti, ką žino apie gimtojo krašto istoriją ir dabarties aktualijas, iš nedidelių nuotraukų fragmentų atpažinti gerai žinomas Rokiškio vietas ir objektus, išspręsti painią žodžių grandinėlę ir teisingai sudėlioti dėlionę-mūsų miesto herbą.

Kova buvo atkali, permaininga, emocijų išties netruko! Nugalėtoją lėmė vos vienas taškelis. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad žaidimo nugalėtoja tapo „Raudonųjų“ komanda, išlaikiusi pirmąją vietą bendroje įskaitoje, antri liko „Žalieji“, trečia – „Geltonųjų“ komanda.

Kitas žaidimo etapas, kurio tema – „Spalvos“, įvyks balandžio mėnesį.

Rajoninė 6-8 klasių geografijos olimpiada „Mano gaublys“

gaublysŠ.m. kovo 3-ą dieną vyko rajoninė 6-8 klasių geografijos olimpiada „Mano gaublys“. Olimpiadoje dalyvavo ir mūsų mokyklos mokiniai, kurie puikiai pasirodė ir užėmė dvi pirmas vietas – 7b klasės mokinys Karolis Kulikovskij ir 6a klasės mokinė Viktorija Markovaitė; tris II vietas užėmė šeštokai Matas Žukauskas, Deina Kišūnaitė ir aštuntokė Gabija Kepalaitė bei III vietą užėmė septintokas Šarūnas Vitonis. Labai džiaugiamės ir linkim sėkmės kitose olimpiadose, konkursuose.

 

Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – Rokiškio Senamiesčio progimnazijos mokinių taryba visus pakvietė dalyvauti akcijoje ,,Papuošk langą, balkoną, kiemą‘‘

Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – Rokiškio Senamiesčio progimnazijos mokinių taryba visus pakvietė dalyvauti akcijoje ,,Papuošk langą, balkoną, kiemą‘‘. Savo sumanymams įgyvendinti mokiniai rinkosi pačias įvairiausias priemones ir atlikimo technikas: lankstė popierių, kieme spalvino sniegą, kūrė trispalvius saldėsius, saviraiškai tiko net vaisiai ir daržovės. Kūrybą progimnazistai fotografavo ir dalinosi su draugais, mokytojais, tėveliais.

Nuotraukų galerijoje – šventinę mūsų progimnazijos bendruomenės nuotaiką atspindinti 5-8 klasių mokinių kūryba. žiūrėti toliau1 (2)

 

„Žinau. Moku. Galiu.“ Meilė (mokytojai).

Meilė-tai jausmas, kai tavyje plazda tūkstančiai drugelių, tai deimantas, kurio negali nusipirkti net karaliai. Apie šį nuostabų jausmą parašyta begalės eilėraščių ir romanų, sukurta daugybė spektaklių ir filmų, dėl meilės kildavo net karai…

Artėjant Šv. Valentino arba meilės dienai 2021 m. vasario 11-ąją vyko „Žinau. Moku. Galiu.“ Žaidimas, kuriame dalyvavo mokytojai. Tai buvo jau antrasis mokytojų žaidimo etapas, kurio tema – „Meilė“. Pirmoje rungtyje mokytojai turėjo parodyti savo literatūrines, geografines, istorines, sportines, netgi astronomines žinias apie meilę. Antroje rungtyje, kuri vadinosi „Saldžioji porelė“, pagal pateiktas vaizdines užuominas reikėjo atspėti, kokia žinoma pora yra užšifruota. Trečioje rungtyje reikėjo pademonstruoti lietuvių kalbos sugebėjimus, sudarant kuo daugiau žodžių iš vardo VALENTINAS.

Gerų emocijų, šventinės nuotaikos, juoko žaidime tikrai netruko. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad nugalėtoja tapo „Geltonųjų“ komanda, tik vienu taškeliu aplenkusi „Raudonuosius“. Trečia liko „Žaliųjų“ komanda. Bendroje įskaitoje po dviejų etapų lyderės poziciją išlaikė „Raudonųjų“ komanda, į antrąją vietą pakilo „Geltonieji“, po šio žaidimo aplenkę „Žaliuosius“. Kitas žaidimo etapas, kurio tema – „Rokiškio kraštas“, vyks kovo mėnesį.

mokytojai

„Žinau. Moku. Galiu.“ Meilė (mokiniai).

Žaidimas „Žinau. Moku. Galiu.“ įgauna pagreitį. 2021 m. vasario 12 d. vyko jau ketvirtasis šio žaidimo etapas, kuris skirtas Šv. Valentino arba meilės dienai. Atkakli kova užvirė jau nuo pirmo turo, kurį laimėjo septintokų komanda „Nenormalūs“, vos dviem taškais aplenkę aštuntokus „Moksliukus“. Antrame ture sėkmė jau lydėjo aštuntokus, už savo nugaros palikusius kitas komandas. Nugalėtojo likimas sprendėsi trečiojoje rungtyje, kur žodis „VALENTINAS“ sėkmę atnešė aštuntokams.

Laimėję šį žaidimą „Moksliukai“ sustiprino savo pozicijas bendroje įskaitoje. Praėjusio etapo nugalėtojai septintokai „Nenormalūs“ šįkart liko antri, antri jie išlieka bendroje įskaitoje, treti – penktokai „Batonėliai“, o ketvirti – šeštokai „Išminčiai“. Žaidimas baigėsi, bet pralaimėjusiųjų nebuvo. Visi išsiskirstė pilni gerų emocijų, pakilios nuotaikos.

Kitas žaidimo etapas, kurio tema – „Spalvos“, vyks kovo mėnesį.

mokiniai

Integruota pasaulio pažinimo, dailės ir technologijų pamoka.

Užgavėnės – žiemos šventė

Mokiniai, vaizdo pamokoje žiūrėjo filmuką apie Užgavėnių šventę, jos tradicijas, (Užgavėnių šventės simbolius, papročius), atsakinėjo į klausimus, pasakojo, kaip jie šeimoje mini Užgavėnių šventę. Vaizdo pamokos metu gaminome Užgavėnių kaukę.

Pirmokėliai pasiruošę Užgavėnėms vasario 16 d. Vysim žiemą lauk iš kiemo!

uzg

151553366_857205394829174_8011810777851120974_n

Trečiokų susitikimas su Pepe Ilgakojine

Praėjusiais mokslo metais pateikėme paraišką ESF finansuojamam projektui ir gavome finansavimą 3-4 klasių projekto ,,Mokyklos bendruomenės telkimas mokinių įgūdžių gerinimui“ vykdymui. Projektu siekiama stiprinti tėvų ir pedagogų ryšį su vaikais, lavinant jų rašymo gebėjimus. Projektas įgyvendinamas ir veiklos vykdomos nuo 2020-09-18 iki 2022-09-18. Kadangi planuotų veiklų vykdymas dėl karantino neįmanomas, bendraujant gyvai, vasario 9-sios dienos vakarą įvyko virtualus projekto pristatymas: vyko smagus pažintinis vakaras su mūsų projektu virtualiose kūrybinėse dirbtuvėse šeimoms “Pašėlusios išdaigos”. Pepė Ilgakojinė (projekto konsultantė Sigita Burvytė) trečių klasių mokiniams ir jų tėveliams pristatė būsimas projekto veiklas, pabendravo su mokyklų bendruomenėmis.

Pepe-Ilgakojine_02-09 (3)

Svečiuose Valstybinės darbo inspekcijos specialistai

Š.m. vasario 9 d. mokyklos 8 – okai susitiko su Valstybinės darbo inspekcijos vyriausiuoju specialistu Daumantu Tamošiūnu. Susitikimo metu svečias apžvelgė svarbiausius su įdarbinimu susijusius aspektus: kokios yra darbo įteisinimo formos, kas yra nelegalus ir nedeklaruotas darbas, nuo kelerių metų galima pradėti dirbti, kokius darbus leidžiama dirbti nepilnamečiams, kiek laiko jie gali dirbti, kada ir kaip sudaroma darbo sutartis, kas joje turi būti aptarta, kaip apmokama už darbą, ką daryti ir kur kreiptis, jei darbdavys nesilaiko savo įsipareigojimų. Lektorius su mokiniais diskutavo apie nelegalaus darbo žalą, kodėl dirbti nelegaliai „neapsimoka“, kaip žinoti, kad dirbama legaliai, kaip dėl nelegalaus darbo nukenčia pats darbuotojas, visuomenė, valstybė.

foto_VDI

Padėka_01-13d

 

Vasario 8-13 „Saugesnio interneto savaitė“

Logo_Saugesnio-interneto-savaite-2021Š.m. vasario 9 d. minėsime Saugesnio interneto dieną. Šios iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

„Saugesnio interneto savaitės“ veiklos mūsų progimnazijoje:

5-7 klasės: Pamokose kalbėsimės apie asmeninę informaciją internete. Socialiniai tinklai. Kaip apsaugoti savo duomenis. Kaip atsirinkti, ką internete galima viešinti, o ką geriau pasilikti tik sau ir artimiesiems? Kas yra žalingas turinys ir ką reikėtų daryti su juo susidūrus? Kaip bendrauti su internetiniais draugais, kas yra elektroninės patyčios? Kodėl internetiniai žaidimai taip įtraukia bei kaip juose žaisti saugiai? Edukacines pamokėles šiomis temomis galima rasti adresu: https://www.prisijungusi.lt/renginiai/saugesnio-interneto-savaite-2021/

Kad moksleiviai būtų saugūs ir sėkmingi skaitmeninio pasaulio piliečiai, siūlome 5-6 klasių mokiniams po pamokų pažaisti nuotykių kupiną žaidimą internete „Interland“, kurį žaidžiant mokymasis apie skaitmeninį saugumą ir pilietiškumą tampa interaktyvus ir įdomus – toks, koks yra ir pats internetas. „Interland“ žaidimą galima rasti adresu: https://beinternetawesome.withgoogle.com/lt_lt/interland

8 klasės: „MELAGIENŲ (RO)BOTAI“ – kaip veikia tikslingai skleidžiamos melagingos naujienos ir kaip mes per savo tikėjimą sąmokslo teorijomis prisidedame prie jų. Kaip dirbtinis intelektas prisideda prie melagingų naujienų sklaidos ir ką galime padaryti mes, kad sustabdytume robotus? Paskaitą skaitys Živilė Sederevičiūtė-Pačiauskienė, VILNIUS TECH Kūrybinių industrijų fakulteto dekanė.

„Saugių IKT įgūdžių barometras“: http://dev.ecdl.lt/project/eguardtest/index.php?lang=lt (Įsivertinimo testas mokyklos bendruomenei).

Kviečiame aktyviai dalyvauti! Kurkime geresnį internetą kartu!

Respublikinis ADVENTUR Geografijos žinių konkursas „Pažink Lietuvą ir pasaulį“

2021 m. vasario 3 d. vyko respublikinis ADVENTUR Geografijos žADVENTUR_logoinių konkursas „Pažink Lietuvą ir pasaulį“.

Iš viso konkurse dalyvavo 1793 dalyviai iš 41 Lietuvos savivaldybės. Kiekvienoje klasės kategorijoje išskirti I, II ir III laipsnio nugalėtojai. Visi šie moksleiviai gavo oficialius atitinkamo laipsnio Padėkos raštus. Senamiesčio progimnaziją atstovavo 8 mokiniai. Tai šeštokai Viktorija Markovaitė, Matas Žukauskas ir Deina Kišūnaitė, septintokai Šarūnas Vitonis, Karolis Kulikovskij ir Smiltė Dainytė, aštuntokės Orinta Navikaitė ir Saulė Kairytė. Iš visų konkurso dalyvių garbingą trečią vietą laimėjo mūsų mokyklos mokinė Deina Kišūnaitė, o ketvirtą vietą užėmė Matas Žukauskas. Sveikinam visus dalyvius ir linkim sėkmės dalyvaujant kituose konkursuose, olimpiadose. ValioJ

 

Paminėta „Ačiū“ diena

AčiūSausio 11-ta – Tarptautinė AČIŪ diena. Progimnazijoje paminėti šią dieną jau tampa tradicija. Kadangi mokymasis vyko nuotoliniu būdu, tad ir „ačiū“ teko pasakyti tiesiog pasiunčiant žinutę-obuolį. Nuoširdžiai padėkojome mokytojams, o mokiniams priminėme nepamiršti šio žodžio pasakyti kuo dažniau.

 

 

 

 

 

 

Puikus skaitovių pasirodymas

Sausio 29 dieną vyko rajono meninio skaitymo konkursas. Jame dalyvavo keturios komisijos atrinktos geriausios progimnazijos skaitovės: Vilmantė Vedeikytė (8 a kl.), Goda Šedytė (5 a kl.), Adriana Antonova (5 a kl.) ir Liepa Ulevičiūtė (5 b kl.). Mergaites ruošė mokytoja Nijolė Mikulienė. Konkursas vyko neįprastai – nuotoliniu būdu. Skaitovai turėjo komisijai pateikti vaizdo įrašus.

Progimnazijos skaitovės pasirodė puikiai. 5-8 klasių grupėje Godai Šedytei skirta I-oji vieta, Liepai Ulevičiūtei II-oji. Sveikiname nugalėtojas!

Goda Šedytė dalyvaus tolesniame etape, zoniniame meninio skaitymo konkurse. Linkime sėkmės!

 

143404229_1401895286869083_3527382436823598688_n (1)

Klasės valandėlė. Laikrodžių muziejus.

1 (1)Šių metų sausio 26-ą dieną 5b klasės mokiniai į klasės valandėlę pasikvietė viešnią iš Klaipėdos, Laikrodžių muziejaus vyr. muziejininkę Giedrūdą Kazonienę. Aplankyti muziejų šiuo metu negalime, tačiau sužinoti, kokios vertybės saugomos Laikrodžių muziejuje galėjome ,dalyvaudami nuotoliniame edukaciniame užsiėmime. Mokiniai sužinojo, kaip atrodė senoviniai laikrodžiai, kaip jie veikė. Viešnia supažindino su saulės, vandens, žvakės, smėlio laikrodžiais. Vaikai susidomėję klausėsi laikrodžių istorijos, uždavė nemažai klausimų. Vyr. muziejininkė Giedrūda Kazonienė pakvietė mokinius į virtualią ekskursiją po Klaipėdos Laikrodžių muziejų. Labai ačiū.

Žinau. Moku. Galiu. Transportas

Tr4Dviratukas mano
Niekaip nesustoja
Aš minu į priekį ir dainas dainuoju
Pro ausis vėjelis švilpia tyliai tyliai
Kai du sunkiai mina
Greitai aš važiuoju
Šiais dainos žodžiais buvo sutinkami žaidimo “Žinau. Moku. Galiu.” trečiojo etapo, vykusio 2021 m. sausio 22d. dalyviai. J. Ostapenko atliekama daina “Dviratukas “ skambėjo ne veltui, nes žaidimo dalyvių laukė tema – „Transportas“. Kaip jau tapo įprasta, žaidimas vyko nuotoliniu būdu. Komandų laukė trys rungtys, kuriose reikėjo parodyti žinias apie sausumos, vandens, oro transporto istoriją, prisiminti filmus, dainas, sporto šakas ir dar daug kitų dalykų, kurie susiję su transportu. Nusileisti nenorėjo niekas, ypač atkakli kova užvirė tarp septintokų ir aštuntokų. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad tik vieno taško persvarą pergalę išplėšė septintokai „Nenormalūs“, už nugarų palikę aštuntokų, penktokų ir šeštokų komandas.

Bendroje turnyrinės lentelės rikiuotėje po trijų etapų lyderės poziciją išlaikė aštuntokų komanda „Moksliukai“, į antrąją vietą po šios pergalės pakilo septintokai „Nenormalūs“, treti – penktokai „Batonėliai“, ketvirti – šeštokai „Išminčiai“.

Kitas žaidimo etapas, kurio tema „Meilė“, vyks vasario mėnesį.

Laisvės gynėjų dienos paminėjimas Rokiškio Senamiesčio progimnazijoje

Sausio 13 – oji – Laisvės gynėjų diena. Šią dieną 5-8 klasių mokiniai paminėjo dalyvaudami konkurse „Minint laisvę“, uždegė savo namuose ant palangių žvakutes, kurdami plakatus dalinosi mintimis apie laisvę, ką ji reiškia mums šiandien. Viename iš plakatų 8 a klasės mokinė Vilmantė Vedeikytė teigia: „Praėjo 30 metų po to kas įvyko. Dabar turime išsvajotą laisvę. Mes esame Lietuvos ateitis, turime žinoti iš kur atėjome, todėl mums negali tiesiog nerūpėti, kas tą dieną įvyko. Mūsų tėvai turėjo pareigą apginti laisvę, mūsų pareiga – mokytis ir šviesti kitus. Mes turime būti dėkingi už viską ką turime dabar ir privalome niekados neužmiršti šios dienos. Ji buvo lemtinga mūsų Didžios šalies istorijoje“. Iš mokinių minčių matyti, kad jie suvokia, kokia svarbi yra istorinė atmintis.

Kaip šiandien taikiai gintume Lietuvą?

Valstyvė pažinimo centras Laivės gynėjų dienos trisdešimtmečiui paminėti pakvietė dalyvauti konkurse „Aš išsaugosiu laisvę“. Konkurso tikslas – pabandyti įsivaizduoti, kaip šis masinis taikus pasipriešinimas galėtų būti įgyvendintas šiandien. Mūsų progimnazijos „Veiklių mokinių klubas konkursui pateikė savo idėją.

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena. Prieš trisdešimt metų tūkstančiai beginklių lietuvių stojo ginti savo krašto nuo sovietų tankų. Ir apgynė aplaistydami laisvę kritusiųjų krauju. Amžina pagarba žuvusiesiems!

Kaip šiandien taikiai gintume Lietuvą?

Tegul mūsų miestų ir kaimų aikštės, gatvės, kiemai šią žiemos dieną „pražysta gėlėmis“. Jos simbilizuoja taiką, ramybę, kuria grožį, skleidžia gėrį. Gėlės žiedu mes pagerbiame žuvusiuosius už tautos laisvę.

Susikibę rankomis ar mojuodami trispalvėmis sudarykime „gyvus“ įvairių gėlių žiedus. Ir pražys visa Lietuva taikos gėlėmis! Tegul visas pasaulis žino – mes, lietuviai, ne kovoti norime. Mes trokštame būti taikaus pasaulio dalis. Mes siekiame kurti gėrį, grožį, džiaugsmą, darną ir ramybę. Mes visiems linkime Taikos! Tegul žydi laisvė!


Rokiškio Senamiesčio progimnazijos „Veiklių mokinių klubas“

Sausio 13-osios – Laisvės gynėjų dienos – paminėjimas Rokiškio Senamiesčio progimnazijoje

my_photo_collage-2Kaip ir kasmet, Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti ir šiais metais kvietė Lietuvos švietimo įstaigas paminėti prieš 30 metų pasiektą pilietinę pergalę prieš agresorių ir prisijungti prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“.

Rokiškio Senamiesčio progimnazijos 1b klasės mokiniai taip pat prisijungė prie šios iniciatyvos. Mokiniai dalyvavo Rokiškio rajono mokinių virtualioje piešinių parodoje – konkurse „Švenčiame laisvę“, žiūrėjo filmą, skirtą sausio 13 d. paminėti, o mokytoja Kristina Braželienė sausio 13 dienos rytą 8 valandą savo klasės languose uždegė iniciatyvos simbolį – žvakes, kurios simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę. Kadangi pamokos vyksta ne klasėse, o nuotoliniu būdu, mokiniai šį kartą žvakeles uždegė savo namuose. žiūrėti toliau

 

 

Smiltė Vaikutytė, 8 a klasė mokinė, – nacionalinio jaunimo plakatų konkurso „Apgynę laisvę“ nugalėtoja

3 (1)Prieš pat Sausio 13-tosios įvykių trisdešimtmetį progimnaziją pasiekė labai maloni žinia. Smiltė Vaikutytė tapo nacionalinio jaunimo plakatų konkurso „Apgynę laisvę“ laureate.

Konkursą organizavo Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie KAM. Vertinimo komisija 5–8 klasių amžiaus grupėje skyrė tris prizines vietas: 3 vietą – Rokiškio Senamiesčio progimnazijos 8 kl. mokinės Smiltės Vaikutytės plakatui „1991 m. sausio mėnesio įvykiai“. Be Smiltės, konkursui buvo pateiktas ir aštuntokės Aistės Deveikytės darbas.

Vertinimo komisijoje dalyvavo: Vilniaus dailės akademijos prorektorius mokslui dr. Marius Iršėnas, Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos Parlamentarizmo istorinės atminties skyriaus vedėja Angonita Rupšytė, UAB „15min“ gen. direktoriaus pavaduotojas Donatas Večerskis, Kultūros ministerijos Visuomenės informavimo ir autorių teisių politikos grupės patarėja Vaida Vilkuotytė, Nepriklausomybės gynėjų sąjungos valdybos pirmininkas Arnoldas Kulikauskis, mūsų departamento atstovai dr. Ramūnas Trimakas ir Arvydas Čepukėnas.

Organizatoriai dėkojo visiems dalyviams ir jų mokytojams už dalyvavimą konkurse. Visi konkurso dalyviai ir jų mokytojai apdovanojami padėkos raštais, o konkurso laureatai pasibaigus karantinui bus pakviesti į apdovanojimų renginį.

Sveikiname Smiltę Vaikutytę, 8 a klasė mokinę, – nacionalinio jaunimo plakatų konkurso „Apgynę laisvę“ nugalėtoją.

VMK inf.

Mūsų progimnazijos mokiniai – nacionalinio jaunimo plakato „Apgynę laisvę“ dalyviai
4 (1)
Artėjant 1991 metų Sausio 13-osios trisdešimtmečiui, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie KAM organizavo plakatų „Apgynę laisvę“ konkursą.

Progimnazijos „Veiklių mokinių klubas“ ėmėsi iniciatyvos paskatinti šiame konkurse dalyvauti savo bendraklasius, draugus, kurie yra smalsūs, pilietiški ir kūrybiški. Norinčių dalyvauti ir taip praskaidrinti karantiną bei paįvairinti ugdymo kasdienybę atsirado. Konkursui savo plakatus pateikė trys aštuntokės – Smiltė Vaikutytė, Aistė Deveikytė ir Mantė Bagdonaitė.

Konkursu siekiama skatinti jaunimą domėtis Lietuvos laisvės kovų istorija, ugdyti pilietiškumą, puoselėti tautinius jausmus ir istorinę atmintį, skatinti kūrybiškai pažvelgti į istorinius įvykius, formuoti ir perteikti savitą jų vertinimą meninėmis formomis.

Plakatus buvo galima kurti įvairiomis technikomis: piešiant, tapant, kompiuterine grafika, rinktis koliažą ar kitas menines išraiškos priemones.

Svarbu buvo temos atitikimas. O jos buvo įvairios: ,,Tautos kova dėl nepriklausomybės atgavimo“, ,,Sovietų okupacija ir vykdytos represijos“, ,,Sąjūdžio veikla ir politiniai siekiai“, „Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas“, „Lietuvos ekonominė blokada“, „1991 m. sausio mėnesio įvykiai“, „SSRS pastangos užgniaužti nepriklausomybę“, „Lietuvos tarptautinis pripažinimas“.

Visi džiaugiamės Smiltės Vaikutytės, Aistės Deveikytės ir Mantės Bagdonaitės darbais. „Facebook“ paskyroje pakvietėme visus draugus ir pažįstamus balsuoti už jų darbus, nes bus apdovanoti ne tik komisijos išrinkti geriausi darbai, bet ir daugiausia patiktukų gavę plakatai.

 

Respublikinis priešmokyklinio amžiaus vaikų ir pradinių klasių mokinių virtualus piešinių konkursas „Žiemos magija“

Rokiškio Senamiesčio progimnazijos 1b klasės mokiniai aktyviai dalyvavo respublikiniame priešmokyklinio amžiaus vaikų ir pradinių klasių mokinių virtualiame piešinių konkurse „Žiemos magija“, kurį organizavo Raseinių r. Ariogalos gimnazija ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba.

Virtualaus piešinių konkurso „Žiemos magija“ laureatu tapo mokytojos Kristinos Braželienės vadovaujamos 1b klasės mokinys ElijusValainis. Sveikiname!!!

my_photo_collage-95

„Žinau. Moku. Galiu.“ (mokytojai)

Foto (1)Žmonės kalba. Žmonės matė.
Kai Šaltukas pilį statė.
Ledo stogas. Ledo menės.
Pilį saugo besmegenis.

Šiais žodžiais gruodžio 30 d. prasidėjo naujametinis žaidimas „Žinau. Moku. Galiu.“, kurio tema „Žiema“. Jame dalyvavo mūsų mokyklos mokytojai. Dalyviai buvo suskirstyti į Geltonųjų, Žaliųjų ir Raudonųjų komandas. Geros nuotaikos, azarto, atkaklios kovos, aštrių diskusijų netruko atsakinėjant į klausimus apie ledynus, sniegą, šalčio rekordus, kalėdų eglutės gimtinę…

Kokia žiema be kepurės! Antroje rungtyje žaidimo dalyviams reikėjo atpažinti, kokius galvos apdangalus dėvi skirtingų tautų žmonės.

Žaidimas baigėsi trečiąja rungtimi, kurioje reikėjo parodyti savo išmonę, sugalvojant kuo daugiau daiktavardžių, prasidedančių raide „ž“.

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad daugiausiai taškų surinko Raudonųjų komanda, antri liko Žalieji, treti – Geltonieji.

Laimingų ateinančių Naujųjų metų!

Armando sėkmė konkurse “nusipiešk sau kojinytes”

ArmandasPenkioliktus metus iš eilės UAB “Skinija”, gaminanti aukštos kokybės kojines ir pėdkelnes, organizavo taikomojo dizaino konkursą vaikams “Nusipiešk sau kojinytes”. Mokiniai konkurso organizatoriui turėjo atsiųsti kojinytės piešinį.

Rokiškio Senamiesčio progimnazijos 3a klasės mokinys Armandas Pumputis tapo nugalėtoju kategorijoje ,,Už netikėtą kūrybinį sprendimą”. Prieš pat Kalėdas jį pasiekė siuntinys iš konkurso rengėjų: diplomas ir dovana – puikios piešimo priemonės naujų kojinyčių piešimui.

 

 

 

 

 

Senamiesčio progimnazijoje – Kalėdų nuotaikos užkratas

Kalėdos – viena gražiausių ir maloniai jaudinančių metų švenčių – jau čia pat. Ši keista būsena, kai lauki kažką tuo tuoj įvyksiant, šįmet neramino. Klausinėjome vieni kitų, kaip švęsime negalėdami mokykloje puošti eglutės, gyvai susitikti linksmoje popietėje, pasirodyti scenoje. Pasitarę virtualiame mokinių tarybos, mokytojų ir klasių auklėtojų posėdyje nusprendėme: maloniai nuteikiančių Kalėdų renginių progimnazijoje bus! Sumanymams įgyvendinti skyrėme visą neformalaus ugdymosi dieną.

Iš ryto rinkomės į virtualius susitikimus su mokytojais. Kalbėjomės apie Kūčių ir Kalėdų papročius, senąsias mūsų tautos tradicijas, susijusias su saulėgrįža. Penktos klasės mokiniai klausėsi mitologinių pasakojimų ir Kalėdų dainų, šeštokai aiškinosi, kodėl tradiciniai Kūčių vakarienės valgiai ruošiami iš augalinės kilmės produktų. Septintokai mokėsi ilgiausios, todėl magiškos, Kūčių nakties burtų, kurie padeda prišaukti saulę, pabudinti gamtą ir paprašyti jos skalsių ateinančių metų. Aštuntų klasių mokiniai domėjosi, kaip Kalėdos švenčiamos kitose šalyse, įsitikino, kad mūsų ir Europos tautų tradicijos turi bendrybių.

Smagiausia ir daugiausiai malonių emocijų sukėlusi netradicinio ugdymosi dienos dalis buvo papuošimų Kalėdų interjerui ir eglutei kūrimas. Bendraudami su savo klasių auklėtojais ir padedami meno dalykų mokytojų ne vienas iš namuose turimų medžiagų sukūrėme originalų, šventinę nuotaiką spinduliuojantį papuošalą savo kambariui.

Netradicinio ugdymosi dieną organizavome nuotaikingą tarpklasinį konkursą „Žinau, moku, galiu“, kurio tema – „Eglutė“. Kiekviena klasė subūrė šešių narių komandas, kurios varžėsi atsakinėdamos į intelektualius klausimus, susijusius su Kalėdų švenčių istorija. Kiti klasių mokiniai susirungė linksmoje viktorinoje, kuri vyko kahoot.it platformoje. Mokiniai turėjo prisiminti, ką žino apie Baltų saulėgrįžą ir Kalėdų – Kristaus gimimo šventės istoriją, kokiuose literatūros kūriniuose ir kaip vaizduojamas šis stebuklingas metų laikas. Viktorinos metu ne į visus klausimus pavyko atsakyti, tačiau sužinojome įdomių faktų. Pasirodo, kad pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose apie Lietuvoje puošiamą Kalėdų eglutę 1853 metais rašė kunigas ir poetas Antanas Baranauskas, o turgūs, kuriais ypatingai garsėjo Rokiškis, kalėdiniu laikotarpiu buvo vadinami saldaturgiu, skaistaturgiu ir šeškaturgiu. Vaikų laukiamiausias, žinoma, buvo saldaturgis, kuriame prekiauta namuose išvirtais saldainiais, cukriniais avinėliais ir kitais Kalėdų skanėstais.

Dieną užbaigėme kūrybine užduotimi, kuriai atlikti turėjome išeiti į kiemą, – ieškojome ir fotografavome gamtą nuotraukų konkursui „Pagauk akimirką žavingą“. Tie mokiniai, kurie neturėjo galimybės išeiti į lauką, galėjo nupaveiksluoti vaizdą pro langą, tad visi turėjome progą saviraiškai. Įspūdingiausias dienos akimirkas vėliau sudėjome į nuotaikingą pristatymą, kuriuo mielai dalinamės mūsų mokyklos, Senamiesčio progimnazijos, puslapyje.

Netradicinė ugdymosi diena progimnazijos bendruomenę kvietė kurti ir linksmintis, atitolino nuo kasdienės rutinos ir užkrėtė Kalėdų švenčių nuotaika.

Saulė Kairytė, Senamiesčio progimnazijos 8b klasės mokinė

 

 

 

sdfdsfsdNorime informuoti būsimų pirmokų tėvelius, jog prašymai į pirmą klasę Rokiškio Senamiesčio progimnazijoje priimami nuo 2021-01-04 iki 2021-03-15.

Atvykus į mokyklą parašyti prašymo, su savimi reikia turėti būsimo pirmoko gimimo liudijimą (arba jo kopiją).

Mokykloje laikytis 2 metrų atstumo, dėvėti burną ir nosį dengiančią kaukę, turėti savo rašiklį.

Tel. pasiteiravimui: 8 458 51030; 8 678 74007

 

Konkursas „Žiemos fantazija“

pavLaukdami artėjančių gražiausių metų švenčių 5 ir 6 klasių mokiniai piešė žiemos pasaką. Atrinkti kūrybiškiausi ir originaliausi darbeliai dalyvavo kalėdinių ir naujamečių kompiuterinių atvirukų konkurse „Žiemos fantazija“. Paskelbus nugalėtojus paaiškėjo, kad viena iš nugalėtojų yra ir mūsų mokyklos 6 b klasės mokinė Vėjūnė Varnaitė. Sveikiname nugalėtoją!

Nugalėtojų darbelius galite pamatyti: http://kaledos.nkkm.lt/index.php/nugaletojai

Visus 5-6 klasių darbelius galite pamatyti: https://padlet.com/sgrigaliuniene/9p22czsfdtnwmfgp

Visiems linkime gražių artėjančių švenčių, tegul šventinė nuotaika aplanko kiekvieną iš jūsų!

RŠC organizuota ilgalaike programa „Atverkime etnokultūros skrynią”

Rokiškio Senamiesčio progimnazijos 2 b klasės mokiniai dalyvavo RŠC organizuotoje ilgalaikėje programoje „Atverkime etnokultūros skrynią”, skirtoje tautodailės metams pažymėti. Programos baigiamajame renginyje mokytoja Loreta Baravickienė skaitė pranešimą ir pristatė vykdytas veiklas. žiūrėti toliau

Žinau. Moku. Galiu. 2 etapas

eglutėŽaidimo „Žinau. Moku. Galiu.“ trečiasis sezonas tęsiasi! 2020 m. gruodžio 11 d. vyko antrasis etapas, kurio tema „Eglutė“. Juk artėja didžiosios metų šventės! Kaip jau tapo įprasta, atsižvelgiant į šio laikotarpio aktualijas, žaidimas vyko nuotoliniu būdu. Tačiau tai nesutrukdė komandoms parodyti savo biologijos, geografijos, istorijos tautosakos, sporto žinias, susijusias su žodžiu „Eglutė“. Teko net prisiminti senuosius Rokiškio parduotuvių pavadinimus… O kur dar rungtis iš senosios animacijos filmukų, kalėdinės eglutės dėlionės konkursas…

Kaip visada netrūko azartiškos, atkaklios kovos bei gerų emocijų. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad daugiausiai taškų surinko aštuntokai „Moksliukai“, antri liko septintokai „Nenormalūs“, treti -penktokai „Batonėliai“, ketvirti -šeštokai „Išminčiai“.

Bendroje įskaitoje po dviejų etapų lyderiais išliko „Moksliukai“, tačiau jiems ant kulnų lipa „Batonėliai“, treti-„Nenormalūs“, ketvirti- „Išminčiai“.

Trečiasis žaidimo etapas jau kitą mėnesį.

Padėka progimnazijai

padeka1Daugiau nei penki metai progimnazija priklauso „Sąžiningumo mokyklų tinklui“. Šios iniciatyvos tikslas – suteikti Lietuvos mokykloms, puoselėjančioms sąžiningumo ir skaidrumo vertybes kasdieniame mokinių gyvenime, galimybę lengviau planuoti ir įgyvendinti sąžiningumo iniciatyvas, surasti bendraminčius bei dalintis geraisiais pavyzdžiais.

Gruodžio 9 dieną, minint Tarptautinę antikorupcijos dieną mokiniai dalyvavo pamokoje su Jurgiu Didžiuliu. Šioje pamokoje mokiniams suprantama kalba buvo paaiškinta apie korupcijos žalą visuomenei. Džiaugiamės, kad progimnazija gali prisidėti prie šios iniciatyvos.

 

Draugo diena

unnamed (1)Paskutinę rudens dieną, lapkričio 30-ąją, Rokiškio Senamiesčio progimnazijos 1b klasės mokiniai kartu su mokytoja Kristina Braželiene paminėjo Draugo dieną. Vyko netradicinės pamokos. Mokiniai žaidė stalo žaidimus, gamino draugystės apyrankę, piešė ir dovanojo draugams atvirukus, dėliojo dėliones. Akcijos tikslas – pabūti draugų būryje, pažaisti žaidimus kartu, pasakyti draugui gerą žodį. Juk visi žinome, jog tikrus draugus sieja ne vienas didelis dalykas, o tūkstančiai mažų. žiūrėti toliau

 

 

 

 

„Žinau. Moku. Galiu.“

pav2020 m. lapkričio 20 d. startavo žaidimo „Žinau. Moku. Galiu.“ trečiasis sezonas. Šiame sezone dalyvauja penktokų komanda (kuri dar renkasi pavadinimą), šeštokai „Išminčiai“, septintokai „Nenormalūs“ ir aštuntokai „Moksliukai“.

Sezono starte laukė tema „Apranga“. Komandos turėjo parodyti, kaip pažįsta aprangos stilius, atpažinti, kokiai tautai priklauso konkretus drabužis, apavas ar galvos apdangalas. O žinojo išties nemažai! Virė atkakli kova, ypač tarp penktokų ir aštuntokų komandų, kurias skyrė tik du taškai.

Susumavus galutinius rezultatus, paaiškėjo, kad pirmą vietą iškovojo aštuntokai „Moksliukai“, antri liko penktokai, treti-septintokai „Nenormalūs“, ketvirti- šeštokai „Išminčiai“.

Kitas žaidimo „Žinau. Moku. Galiu“ etapas planuojamas gruodį.

Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada

2020 m lapkričio 18-ą dieną nuotoliniu būdu vyko Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada. Olimpiadoje dalyvavo 18. Rokiškio Senamiesčio progimnazijos 7-8 klasių mokinių, kuriems buvo pateikta 30 klausimų apie oro taršą. Daugiausiai balų surinko 8b klasės mokinė Gabija Kepalaitė( 23 taškai), 7a klasės mokinys Šarūnas Vitonis (22 taškai), vienodai taškų surinko net penki mokiniai: 7a klasės mokinė Viltė Balčiūnaitė , 7b klasės mokiniai Viltė Eidukaitė ir Karolis Kulikovskij, 8a klasės mokinys Benas Baltrūnas, 8b klasės mokinė Saulė Kairytė. Galutinius rezultatus , kokią vietą Lietuvoje užims mūsų mokyklos mokiniai, sužinosime gruodžio mėnesį. Ačiū olimpiados dalyviams!

 

padeka

 

Tarptautinė Tolerancijos diena!Tolerancijos diena 2020 1

Tarptautinė tolerancijos diena minima lapkričio 16 d. nuo 1995 m. UNESCO sprendimu. 1996 m. šią šventę minėti ragina ir Jungtinių tautų organizacija. Šią dieną skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų (alkoholio, narkomanijos) toleranciją. Įvairiose šalyse organizuojami renginiai, skirti ugdyti toleranciją, pakantumą, gebėjimą suprasti kitus, kantrybę.

Šiais metais Tarptautinės Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos dėlionė! žiūrėti toliau

Progimnazijos pradinukai, kurdami dėliones, įsijungė į iniciatyvą paminėti šią dieną.

Minėkime kartu tarptautinę Tolerancijos dieną!

1Lapkričio 16-ą progimnazijoje buvo minima Tarptautinė Tolerancijos diena. Šiais metais Tarptautinės Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos Dėlionė!

2020 metų Tolerancijos dienos idėja – Tolerancijos dėlionė. Dėlionės tema reiškia nedideles detales, kurias sujungus į vieną visumą, gauname piešinį ar paveikslą tam tikra tema. Šių metų temą padiktavo išgirsta mintis, jog mūsų visuomenė – kaip dėlionė, sudaryta iš skirtingų gabalėlių, kurias sujungus – gauname visos visuomenės paveikslą. Visuomenę sudaro skirtingi žmonės pagal amžių, lytį, socialinę padėtį, išsilavinimą, pažiūras, pomėgius, gyvenimo būdą ir t.t.

5-6 klasių mokiniai piešė ir rinko posakius apie Toleranciją. 7a klasės mergaitės bei auklėtoja Aldona padėjo dėlionę surinkti į vieną gražų plakatą. žiūrėti toliau

 

Viktorina ,,Aš labai myliu Lietuvą…

my_photo_collage-65Į vaizdo transliaciją spalio 22 d. prisijungė 6 trečiokų komandos: Rokiškio Senamiesčio progimnazijos (mokytoja Regina Meliūnienė), Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos, Rokiškio mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“, Kamajų Antano Strazdo gimnazijos, Juodupės gimnazijos ir Pandėlio gimnazijos.

Dalyvius pasveikino Senamiesčio progimnazijos 3-4 klasių mergaičių ansamblis, vadovaujamas muzikos mokytojos Aušros Kežutienės. Mergaitės atliko dainą apie Lietuvą. Vėliau viktorinos taisykles paaiškino organizatorės – Rokiškio Senamiesčio progimnazijos mokytojos Edita Rudėnienė, Rimutė Jakubkienė ir Rasa Kvedarienė.

Komandos atidžiai klausėsi, stropiai atliko užduotis, skaičiavo taškus, dalinosi puikia nuotaika.

Visi – ir dalyviai, ir organizatoriai – džiaugėsi, kad visų mėgstamas ir laukiamas renginys įvyko ir pavyko.

Pažintis su Sartų regioniniu parku

26 a klasės mokiniai spalio mėnesį dalyvavo smagiame žygyje dviračiais po rudenėjantį Aukštaitijos Sartų regioninį parką. Vėstantis oras nesutrukdė patirti gerų įspūdžių, o įvairiom spalvom nusidažęs miškas tiesiog traukė akį grožėtis.

Lapais nuklotais kalnuotais miško keliukais numynėme 15 kilometrų ir atlikome įvairias orientacines užduotis. Kiekvienoje stotelėje laukė netikėtumas – maišelis su užduotimis: perskaičius pasakas reikėjo įminti mįsles ar išspręsti kryžiažodžio užduotis. Tad teko ir galvas pasukti, ir kojas pamiklinti minant dviračiais iki kitos atokvėpio stotelės. Pakeliui susipažinome su istoriniais objektais: aplankėme „Vyties“ kuopos partizanų žemines, „Šilo mūšio“ vietą. Užkopėme į Pakačinės piliakalnį. Susipažinome su Marimonto malūno istorija. Grįžome į sodybą pavargę, bet gerai nusiteikę. žiūrėti toliau

6 a klasės inf.

RRMT konferencijoje

1Spalio 2-3 dienomis AB „Rokiškio sūris“ konferencijų salėje vyko Rokiškio rajono moksleivių tarybos rudens konferencija. Joje dalyvavo ir mūsų progimnazijos VMK atstovai. Konferencijoje aptarėme naujus RRMT įstatus, RRMT strategiją 2020-2024 metams, buvo renkamas naujas RRMT prezidentas, mokinių savivaldos pristatė praėjusių metų veiklos atskaitas. Mūsų mokyklos prezidentė Radvilė Judickaitė skaitė pranešimą – apžvelgė VMK nuveiktus darbus. O jų padaryta išties nemažai – dalyvauta įvairiose respublikinėse akcijose, organizuotos įvairios iniciatyvos mokykloje. Radvilei tai buvo pirmas viešas pranešimo skaitymas didelei auditorijai. Ir pirmas blynas neprisvilo. O mes, VMK, stengsimės ir šiais mokslo metais būti iniciatyvūs, aktyvūs.

VMK inf.

Pirmokų Helowino šventė

3Paskutinę dieną prieš rudens atostogas Rokiškio Senamiesčio progimnazijos 1b klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos Kristinos Braželienės, trumpam tradicines veido apsaugos kaukes pakeitė į kitokias. Vaikai šėliojo ir šventė Heloviną: turėjo galimybę įgyvendinti kūrybiškas idėjas kurdami kaukes, galvodami užduotis, žiūrėjo animacinį filmuką, vyko linksmybės, šokiai, žinoma, ir be saldumynų neapsieita. Smagu, kai pirmokai, padedami tėvelių ir paskatinti mokytojos, aktyviai įsitraukia į veiklą, deda pirmuosius žingsnius organizuodami renginius. žiūrėti toliau

 

 

.

Moliūgų paroda

20201019_102647Senamiesčio progimnazijos 6 b klasės mokiniai pakvietė visus mokinius nepasiduoti niūrioms rudenio nuotaikoms ir susikurti šventę – gausiai daržuose užderėjusiais moliūgais papuošti mokyklą. Plušo visi: tie, kurie atnešė, atrideno ar atvežė moliūgus, o tie, kurie patys neatsinešė, padėjo draugams ir darniai dirbo susispietę į grupeles. Prie mokinių prisijungė ir klasių vadovai. Atsisakėme tradicinių išskaptuotų moliūgų–žibintų. Mokiniai noriai gražino moliūgus, juos komponavo su kitomis daržovėmis, gėlėmis, išpiešė, papuošė sagomis ir karoliais, kaukėmis, klijavo popierines detales. Mokinių fantazija beribė – jų rankose moliūgai virto įvairiais gyvūnėliais, pabaisomis, besišypsančiais veidais, raganomis, piratais, šikšnosparniais, lapėmis, katinais ir kitokiais personažais tiek iš pasakų ar filmukų, tiek ir iš gyvenimo ar gamtos – žodžiu, tikrais meno kūriniais. Džiaugsmu spindėjo vaikų akys, kai nešė ,,kūrinį“ į pirmame aukšte atidarytą parodą, kuri veiks iki spalio 23 dienos. Kuo gi moliūgai virto mūsų mokyklos klasėse, gali pamatyti visi, tomis dienomis užsukę į mokyklą.

Ačiū visiems tėveliams ir mokytojams, prisidėjusiems įgyvendinant vaikų kūrybinius sumanymus ir organizuojant moliūgų parodą mokykloje. žiūrėti toliau

Sumuštinių konkursas

my_photo_collage-62Spalio 16 d. visoje planetoje minima Pasaulinė maisto diena. Šią dieną siekiama daugiau informuoti visuomenę apie pasaulines maisto problemas, stiprinti žmonių solidarumą kovojant su badu, prasta mityba ir skurdu.

Tos dienos paminėjimui Senamiesčio progimnazijoje technologijų mokytoja V. Antanavičienė suorganizavo sumuštinių konkursą. Kodėl sumuštinių? Sumuštiniai – tai toks valgis, kuris tinka ir kasdienai, ir šventei, ir kelionei, ir pusryčiams ir vakarienei… Jis gali būti gaminamas iš įvairių produktų. „Į sumuštinį telpa visa sveikos mitybos piramidė, tad, nepaisant visų mitų, kokybiškai paruoštas sumuštinis yra idealus angliavandenių, gerųjų riebalų, skaidulų ir baltymų šaltinis, tinkamas ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar vakarienei“, – sako mitybos specialistas prof. dr. Rimantas Stukas.

Gausiausiai konkurse dalyvavo 7a klasė, nedaug nuo jos atsiliko 5a klasė. Vertinimo komisijai buvo skirta sudėtinga užduotis – kiekvienoje klasėje išrinkti gražiausius ir sveikuoliškiausius sumuštinius. Mokiniai pasirodė labai išradingi , todėl kuklius prizus gavo visi dalyvavusieji. Atskirai apdovanoti sveikuoliškiausi, bei originaliausi sumuštiniai. Sveikuoliškiausiais sumuštiniai buvo pripažinti šeštokės Karinos ir septintokės Kamilės. Originaliausiais sumuštiniais tituluoti penktokių Gabijos „Auksinis laivelis“ ir Miglės „Gyvūnėliai“, šeštokės Laimos sumuštinukai, septintoko Astijaus net du sumuštinukai „Pelytė“ ir „Gėlytė“.

Dėkojame mokinių tėveliams už geranoriškumą ir pagalbą ugdant vaikų kūrybiškumą.

 

Laibgalių ikimokyklinukai kūrė rudenines mandalas

my_photo_collage-63Ruduo turtingas gausybe įvairiausių gėrybių ir spalvų. Todėl pasitelkus fantaziją, išradingumą bei kūrybiškumą galima sukurti nuostabių kūrinių. Laibgalių darželio „Smalsučių“ ir „Boružiukų“ grupių vaikai kartu su auklėtojomis Vita ir Lina, džiaugdamiesi rudeninėmis spalvomis, ryškiaspalvėmis gėlėmis bei gamtine medžiaga, kūrė rudeniškas mandalas. Gamtine medžiaga rūpinomės kartu su tėveliais. Vaikai suprato, koks dosnus gali būti ruduo: gėlėmis, vaisiais, daržovėmis, uogomis ir kitomis gėrybėmis.

.

Spalio penkta – mokytojų diena

rbt

Spalio 5 dieną nuoširdžiai pasveikinome savo Mokytojus su jų profesine švente. Prie durų spalvingą sveikinimą nupiešė Aistė (šauni aštuntokė dailininkė). Tekstas kūrybingosios Vilmantės (irgi aštuntokės). O mokytojų kambaryje stalus papuošėme puokšte ir saldžiomis lelijomis. Viską darėme su meile. Labai norėjome, kad mokytojai jaustų mūsų dėkingumą ir nuoširdumą. Tikimės, kad pavyko! Žiūrėti toliau

Prie VMK sveikinimų prisidėjo ir modulio „Kompiuteriukų ralis“ mokiniai.

VMK inf.

Prisiekė nauja prezidentė

1Saulėtą ir šiltą paskutinį rugsėjo penktadienį ilgosios pertraukos metų įvyko naujai išrinktos prezidentės 8 a klasės mokinės Radvilės Judickaitės inauguracija. Mokiniai laikydamiesi saugaus atstumo susirinko priešais mokyklą kiemelyje. Mokyklos prezidentė mokinių ir mokytojų akivaizdoje perkaitė savo priesaiką, kurioje akcentavo, kad pasižada laikytis Senamiesčio progimnazijos nuostatų, gerbti bei puoselėti mokyklos tradicijas, sąžiningai vykdyti savo pareigas, tesėti pasižadėjimus, būti teisinga, atstovauti mokyklai, ginti jos interesus bei garbę, stengtis mokinių labui, gerbti mokinius, mokytojus bei visus mokyklos bendruomenės narius. Mokiniai plojimais sutiko Radvilę. Sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorė Saulė Kazinavičienė bei įteikė jai prezidentės regalijas. „Veiklių mokinių klubo“ narai naująją vadę pasveikino įteikdami gėlių.Žiūrėti toliau

VMK inf.

Judumo savaitė

Rokiškio Senamiesčio progimnazijos 7 a kl. mokiniai norėdami prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo ir švarios Lietuvos kūrimo nutarė dalyvauti Europos judumo savaitėje rugsėjo 16–22 d. ir priėmė ,,Judumo iššūkį‘‘ – keliauti pėsčiomis.

Buvo nuspręsta, kad mieste gyvenantys mokiniai į mokyklą ir iš jos keliaus pėsčiomis ir kartu prisidės prie progimnazijos „Veiklių mokinių klubo“ organizuojamos pilietinės iniciatyvos ,,Atminties kelias“ ir nueis pėsčiomis kelią, kuriuo į mirtį buvo varomi nekalti žydų tautybės žmonės. Rugsėjo 22 dieną mokiniai, lydimi klasės vadovės Aldonos Juškevičienės ir fizinio ugdymo mokytojo Valdo Savicko, aplankė masinę žydų žūties vietą, esančią Rokiškio raj. Bajorų km. Velniaduobės miške.

Pagerbę žuvusių žydų atminimą pėsčiomis grįžo tuo keliu, kuriuo buvo varomi žydai į žūties vietą iš geto. Viso mokiniai įveikė apie 5 kilometrus. Diena buvo puiki – saulėta, šilta, keliautojų entuziazmas neišblėso visą kelionės laiką, nors tai buvo pirmas kartas, kai klasė keliavo pėsčiomis. Mokiniai pripažino, kad tokia kelionė pati ekologiškiausia ir taip keliaujant galima patirti daug gerų emocijų.

Grįžome geros nuotaikos ir pasižadėjome, kad „Judumo iššūkį“ tęsime. Žiūrėti toliau

Paminėta žydų genocido atminimo diena

1Rugsėjo 23 d. – Lietuvos žydų genocido atminimo diena. „Veiklių mokinių klubas“ pakvietė progimnazistus prisijungti prie pilietinės iniciatyvos „Atminties kelias“, kurią organizuoja Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinio režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti. 8 a klasės mokiniai kartu su mokytoja N.Mikuliene aplankė dviejų žydų šeimų – Olkinų ir Jofų – žūties vietą Šeduikiškio kaime (Sacharos miške). Čia neseniai atidengtas paminklinis akmuo. Mokytoja papasakojo apie šių šeimų tragediją. Daugiausia dėmesio skirta Matildai Olkinaitei, nes tai buvo kylanti talentinga kūrėja, beje, baigusi Juozo Tumo-Vaižganto gimnaziją. Prie paminklo mokiniai ir mokytoja skaitė M. Olkinaitės eilėraščius iš neseniai išleistos knygos „Nutildytos mūzos“. Po to mergaitės iš gėlių žiedų ir žvakučių išdėliojo vardą „Matilda“. Taip buvo pagerbtas Holokausto aukų atminimas.

7 a klasės mokiniai, lydimi klasės vadovės Aldonos Juškevičienės ir fizinio ugdymo mokytojo Valdo Savicko, aplankė masinę žydų žūties vietą, esančią Rokiškio raj. Bajorų km. Velniaduobės miške.

Pagerbę žuvusių žydų atminimą pėsčiomis grįžo tuo keliu, kuriuo buvo varomi žydai į žūties vietą iš geto. Žiūrėti toliau

VMK inf.

Išrinkta nauja progimnazijos prezidentė

prie tekstoMokiniai ir mokytojai Radvilę pažįsta kaip darbščią, aktyvią, kultūringą, atsakingą, linksmą merginą. Panašias savybes akcentavo ir pati prezidentė, pristatydama save. Ji jau pora metų yra „Veiklių mokinių klubo“ narė.

Balsavimo procedūra šiemet vyko taip pat neįrastai –biuletenius mokiniai pildė savo klasėse. Jie buvo užklijuoti vokuose, kurie perduoti balsų skaičiavimo komisijai. Ją sudarė VMK nariai, 6 a klasės mokiniai. Komisija suskaičiavusi rezultatus užpildė protokolą: už Radvilę Judickaitę balsavo 147 mokiniai, 28 balsavusieji nepalaikė jos kandidatūros.

Tad sveikiname naująją prezidentę ir linkime sėkmingo darbo. Žiūrėti toliau

VMK inf.

 

Protmūšis „Protų vingiai“

IMG_20200917_193303Rugsėjo 17 d. Rokiškyje Krašto apsaugos savanorių pajėgų būstinėje vyko protmūšis „Protų vingiai“. Renginys buvo skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui ir Rokiškio miesto 521-ajam gimtadieniui paminėti. Rokiškio Senamiesčio progimnazijos mokytojų komanda „Senamiestis“ po atkaklios ir smagios kovos užėmė trečiąją vietą tarp 5 dalyvavusių. Žaidimas buvo nuotaikingas, kėlė daug gerų emocijų. Visos komandos buvo apdovanotos renginio organizatoriaus – Rokiškio kultūros centro – dovanomis.

 

 

Tradicinė bet netradicinė Rugsėjo pirmosios šventė

1Rugsėjis ir vėl mus sukvietė į mokyklą. Šįmet ji pasitinka labai neįprastai – gausybe įvairių pokyčių. Nors nerimo, ar viskas klostysis sėkmingai, nemažai, tačiau susitikus po ilgo laiko tarpo – beveik 6 mėnesių – smagu. Smagu vėl bendrauti su draugais, auklėtojais, mokytojais, atsisėsti į savo suolą (jis dabar bus labai savas). Į mūsų gretas įsilieja būrys penktokų – mielai juos priimame ir linkime sėkmės. Šventės metu mus tradiciškai pasveikino direktorė Saulė Kazinavičienė, gimnazistė Gabrielė palinksmino dainomis, o klasėse dar išgirdome nuoširdžius auklėtojų palinkėjimus. Tikimės – jie išsipildys. Žiūrėti toliau

 

 

 

Skip to content